• Početna>
  • Vesti>

Petković: Formiranje ZSO nije stvar želje Aljbina Kurtija, već obaveza Prištine proistekla iz Briselskog sporazuma, čije je sprovođenje garantovala Evropska unija

Foto: Kancelarija za KiM

Formiranje Zajednice srpskih opština nije stvar želje Aljbina Kurtija, već obaveza Prištine proistekla iz Briselskog sporazuma, a Evropska unija je garantovala sprovođenje potpisanog, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“To što se Kurti hvali da je najveći protivnik ZSO, pitanje je za međunarodnu zajednicu, ali i stručnjake iz drugih oblasti van politike. To što bi slanjem svojih falangi straha na sever Kosova i Metohije, maltretiranjem Srba u Velikoj Hoči i dečice u Leposaviću, Kurti da obesmisli Briselski sporazum i pobegne od formiranja Zajednice srpskih opština, te nasilno pokušava da okupira srpske sredine, neće mu proći” poručio je Petković.

“Čemu slanje stotina do zuba naoružanih specijalaca u srpske sredine na sever pokrajine, kada nijednom Albancu koji živi u mešovitoj sredini na severu KiM ne fali dlaka s glave, dok Srbe na Kosovu i Metohiji i južno i severno od Ibra, danonoćno maltretiraju? Svima je jasno da je čista laž objašnjenje Prištine da su albanski policajci poslati na sever da bi zaštitili Albance” navodi Petković.

Direktor Kanelarije za Kosovo i Metohiju Petković podseća da Zajednica srpskih opština je ne samo želja, već potreba svih Srba na prostoru Kosova i Metohije koji žele da žive na svojim ognjištima i uživaju garantovana prava i zaštitu koju im obezbeđuje ZSO.

“Kada su želje Aljbina Kurtija u pitanju, svima je dobro poznato da je njegova jedna i jedina opsesija da Srba ne bude na Kosovu i Metohiji, da protera i zatre svaki srpski trag na prostoru KiM, da protera državu Srbiju sa KiM, ali dobio je više puta lekciju da uzalud sanja nove Pogrome i Oluje, jer to predsednik Aleksandar Vučić nikada neće dozvoliti” zaključio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Comments

Pročitaj još