• Početna>
  • Vesti>

Održava se prvi festival stvaralaštva studenata umetničkih fakulteta: Ester Milentijević, dekanica Fakulteta umetnosti svečano otvorila manifestaciju

Foto: Fakultet umetnosti

Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, otvorio prvi festival stvaralaštva studenata umetničkih fakulteta pod nazivom “Tricikl”.

U Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici studentima, profesorima i gostima festivala obratila se Ester Milentijević, dekanica Fakulteta umetnosti koja je predstavila program festivala i otvorila izložbu grafika studenata Akademije umetnosti iz Banja Luke.

Na otvaranju festivala prikazan je kratki igrani film “Polica”, Matije Lukača, u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda.

Nakon toga student glume Avram Cvetković izveo je poemu “Bogojavljenje” Matije Bećkovića. U muzičkom delu programa učestvovao je violinista – vanredni profesor Fakulteta umetnosti Vladimir Koh zajedno sa svojim studentom Željkom Dabižljević.

Gost Festivala bio je Zoran Ilić, profesor iz Niša koji je izveo kaligrafski performans uz klavirsku pratnju Petra Ilića.

Izložba će biti otvorena do 11. decembra.

Pokrovitelj festivala je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Comments

Pročitaj još