• Početna>
  • Vesti>

Danijela Vujičić: Najoštrije osuđujem brutalne, ničim izazvane napade na Srbe

Narodna poslanica u Skupštini Srbije Danijela Vujičić reagovala je danas povodom poslednjih dešavanja u srpskim sredinama na severu Kosova i u Metohiji.

“Najostrije osuđujem brutalan , sihronozovan i ničim izazvan napad Aljbina Kurtija na Srbe i na severu i na jugu” saopštila je Vujičić i u nastavku dodala:

“DA, krivo je srpsko dete u vrtiću u  Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici. Zvečanu, Zubinom Potoku koje je naviklo da njegovo odrastanje bude ne uz melodiju najlepše uspavanke poput deteta u „demokratskoj Evropi“nego uz zvuk sirene i odjek detonacija pod naletom do zuba naoružanih izgrednika pravde. DA, kriv je srpski domaćin u Velikoj Hoči koji je u bolesnoj projekciji filma Aljbina Kurtija verovatno kriminalac koji u navodnoj nelegalnoj proizvodnji vina traži spas. DA, treba ga proterati jer miris paljevine, srpske opustošene kuće i srpskog zgarišta je za Kurtija vazduh koji dise punim plućima” navela je Vujičić.

“Tražim od iole demokratskog sveta,( deo tog sveta je upravo na KiM), gde je demokratija ugušena i gde nestaje svako ljudsko, osnovno  elementarno pravo jednog naroda , a to je da slobodno živi, slobodno se kreće, slobodno govori svoj jezik i piše svojim pismom. Mislim da cete i na ovu zabranu slobode okrenuti glavu još jednom u nizu, budući da tu slobodu olako shavatate, jer u vasim zemljama ona nije bila nikada nikome uskraćena. Uzimate nam slobodu , ali moj srpski narod u izostanku elementarne slobode ima slobodu da vam kaze NE. Ostajemo svoji na svome” navodi se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još