Vučinić: Gradska voda ispravna za piće

Voda iz gradskog vodovoda bakteriološki i hemijski je ispravna i ispunjava sve standarde, kazao je za KoSSev direktor JP “Vodovod Ibar” Zoran Vučinić. 

Obilne padavine tokom proteklog vikenda dovele su do novih poplava u više delova centralne Srbije, ali i Kosova.

U takvim situacijama, kako su upozoravali nadležni, postoji šansa da kišnica iz bunara prodre kroz sve potencijalne rupe u mreži snabdevanja i zamuti i pijaću vodu.

Vodosnabdevanje gradskom vodom bilo je, stoga, u nedelju i prekinuto u više delova severnog i južnog dela Mitrovice, upravo zbog mogućeg zamućenja.

Pre dva dana iz Regionalnog vodovoda „Mitrovica“ savetovali su građane da budu obazrivi tokom korišćenja vode sa česme za piće i da je po mogućstvu, prokuvavaju.

Da je Mitrovica jedna od opština u kojoj se voda sa česme ne preporučuje za konzumiranje, naveo je sinoć i Kosovski institut za javno zdravlje.

Međutim, direktor JP „Vodovod Ibar“ Zoran Vučinić saopštio je da je gradska voda potpuno hemijski i bakteriološki ispravna, što je potvrđeno i iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici.

„Mi ovde nemamo fabriku da na licu mesta proverimo hemijsku ispravnost vode, ali smo uzorak poslali našem Higijenskom zavodu. Danas su nam javili rezultate, koji su pokazali da je voda hemijski i bakteriološki ispravna“, kazao je Vučinić.

Ujedno, kaže da mu je iz vodovoda u južnom delu grada takođe danas potvrđeno da su i njihovi rezlutati pokazali da je voda ispravna i da može da se koristi za piće.

„Kontaktirao sam njihovu bazu. Potvrdili su da je voda ispravna i oni je piju“, kazao je Vučinić.

Comments

Pročitaj još