Kurti se sastao sa opozicijom, Haradinaj napustio skup

Foto Kim

Premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se jutros sa liderima opozicije kako bi razgovarali o situaciji na severu, nakon što su Srbi napustili kosovske institucije.

Sastanku su se odazvali predsednik Demokratske partije Kosova (PDK) Memlji Krasnići, predsednik Demokratskog saveza Kosova (LDK) Ljumir Abdidžiku i lider Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Ramuš Haradinaj. Nakon manje od pola sata, predsednik Alijanske za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj je napustio sastanak i u prvom trenutku niko nije objasnio zašto je to uradio.

Haradinaj je ubrzo rekao da je sastanak napustio jer Kurti nije objasnio zašto je prekinuo odnose sa SAD i zašto ne ispunjava njihove zahteve, prenosi Jug press.

“Iako sam bio deo sastanka sa premijerom Kurtijem, bio sam primoran da ga napustim jer je Kurti držao predavanja i nije nam objasnio zašto je prekinuo odnose sa Amerikom i zašto se ne vraća da ispuni njihov zahtev. Za mene je neprihvatljivo da u tako osetljivim slučajevima prekidamo odnose sa glavnim bezbednosnim saveznikom”, rekao je Haradinaj.

Premijer Kosova Aljbin Kurti pozvao je sinoć lidere tri parlamentarne opozicione stranke, Demokratsku partiju Kosova (DPK), Demokratski savez Kosova (DSK) i Alijansu za budućnost Koosva ( ABK) na sastanak jutros.

Kurti je uputio poziv lideru DPK Memliju Krasnićiju, lideru DSK Lumiru Abdiđikuu i lideru AAK Ramušu Haradinaju za sastanak u utorak, u vezi najnovije otežane situacije na severu Kosova.

Comments

Pročitaj još