• Početna>
  • Vesti>

Žena koju su medicinske sestre tukle u Domu za stare u Peći nije Srpkinja

Snimak nasilja nad starijom ženom u Peći koji je objavljen na društvenim mrežama i u pojedinim tabloidima je predstavljen kao nasilje medicinske sestre Albanke nad starijom Srpkinjom. Tvrdnje da je žena Srpkinja su netačne.

Portal Alo objavio je ovu vest pod naslovom „NASILJE U STARAČKOM DOMU Albanska medicinska sestra šamara i maltretira srpsku staricu”.

Televizija K3 iz Prnjavora je objavila naslov “Potresan snimak iz Peći: Medicinske sestre šamaraju i ismijavaju staricu Srpkinju!”, koji je preuzela sa Jutjub kanala Kosta Đurđević na kome video ima oko 10000 pregleda. Televizija K3 u izvoru svoje vesti navodi portal IN4S, ali je link kasnije verovatno obrisan.

Tri puta više pregleda, do objavljivanja ovog teksta, video iz Peći ima na Tviter nalogu doktora Branimira Nestorovića, koji je objavljen uz komentar da “prisutne koleginice podržavaju i smeju se na to što jedna od njih tuče stariju Srpkinju”.

Tvrdnje da je žena nad kojom je vršeno nasilje Srpkinja su netačne i dolaze u trenutku uzavrelih nacionalnih tenzija na severu Kosova.

Prema pisanju medija na albanskom i izjavama iz policije radi se o starijoj ženi M.N. koja već godinu dana boravi u centru za stare “Orenda” u Peći.

Radio 1 iz Peći objavio je vest u kojoj jedan od članova porodice kaže da žrtva boluje od Alchajmerove bolesti i da je upućena u ovaj centar radi nege i bezbednosti. Član porodice je za Radio 1 dodao da se incident dogodio pre nekoliko dana i da se ona danas ničega ne seća.

Kosovska policija uhapsila je tri osobe zbog napada na staricu u Domu za stare u Peći. Pojedini mediji su otkrili identitet medicinskih sestara umešanih u ovaj slučaj. Po nalogu tužioca, osumnjičenima je određen pritvor.

Senzacionalistički naslovi i spinovi nisu retkost kada su u pitanju međunacionalni odnosi Srba i Albanaca, a ovakve pojave u određenim trenucima zaoštravanja odnosa mogu da budu posebno opasne.

Comments

Pročitaj još