• Početna>
  • Vesti>

Kolonija “Jesen u Prizrenu” od sutra u Svetim Arhangelima

Dom kulture „Gračanica“ i Galerija umetnosti Priština organizuju sedmodnevne likovne susrete „Jesen u Prizrenu“. Umetnici će od 01. novembra 2022. godine sedam dana stvarati u manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena.

Na koloniji će učestvovati sedam slikara: Biljana Vuković, Jelena Milošević i Ljiljana Glišović iz Beograda, Ivan Karafilovski iz Pančeva, Vlatau Milenković iz Despotovca, Ana Bulatović iz Herceg Novog i Lojze Kalinšek iz Ljubljane (Slovenija).

„Jesen u Prizrenu“ je kolonija tematski vezana za izuzetne simbole i dragulje našeg nasleđa i održava se po osmi put. Ovom kolonijom nastojimo da održimo kontinuitet povratka stvarajuće umetnosti i kulture u ovaj grad, u kome je do rata 1999. godine živelo više od deset hiljada Srba. U toku kolonije slikari će posetiti manastire Visoki Dečani i Pećku patrijaršiju” navode organizatori i dodaje da će izložba radova nastalih u toku kolonije biti održana u Prizrenu i Gračanici.

Pokrovitelji kolonije su Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije uz nesebičnu podršku Eparhije raško-prizrenske.

Comments

Pročitaj još