• Početna>
  • Vesti>

Spirić: Naš osnovni zadatak je da ulažemo u mlađe generacije i činimo zdravo i mirno okruženje

Foto: Radio Mitrovica sever

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić organizovao je prijem učesnika konkursa u izradi crno-belog stripa i likovnog konkursa pod nazivom “Meni treba i…”.

Na konkursu, koji je održan u okviru obeležavanja Dečije nedelje, prvo mesto osvojila je grupa učenika od 5. do 8. Razreda OŠ “Vlado Ćetković”. Na drugom mestu su učenici odeljenja VI/2 OŠ “Sveti Sava”, dok je treće mesto osvojila grupa učenika OŠ “Predrag i Miodrag Mihajlović”, “Veljko Banašević”, “Desanka Maksimović” i “Dositej Obradović”.

Nagrada za izradu poster-stripa u boji dodeljena je grupi učenika odeljenja V/4 OŠ “Branko Radičević”.

U kategoriji likovnih radova za učenike nižih razreda osnovnih škola u Kosovskoj Mitrovici, prvu nagradu osvojila je Gordana Stašić učenica drugog razreda OŠ “Branko Radičević”. Na drugom mestu je Đorđe Žigić, takođe učenik drugog razreda OŠ “Sveti Sava”.

Spirić je mališanima poželeo dobrodošlicu i poručio da im je zadovoljstvo što danas mogu da ugoste najmlađe generacije.

“Naš osnovni zadatak je da ulažemo u vas, a pre svega da činimo zdravo i mirno okruženje. Kosovska Mitrovica ima potencijala, budućnosti i ima za koga da brine. Zadatak je da stvorimo bolje okruženje i više parkova, koji su najneophodniji za mališane. Bitno je da gradimo nove škole i vrtiće a to ćemo učiniti zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Srbije, koja će i dalje nastojati da zidamo što više stambenih jedinica, i drugih škola, a to ćemo sve zajedno učiniti, jer vi to zaslužujete. Najvažnija stvar u životu jeste porodica, i što više budemo okrenuti porodici, uspećemo svi zajedno” rekao je Spirić.

Vlada Republike Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica nastaviće i u narednom periodu sa obezbeđivanjem školskog pribora i kompleta knjiga, dodao je Spirić.

“Grejna sezona koja je pred nama biće bezbrižna, na vreme smo razmišljali o tome, u toplim prostorijama ćete učiti i stvarati. Naš opstanak sa vama je zagarantovan” rekao je on i mališanima poželeo puno uspeha u školovanju.

Za pobednike konkursa obezbeđene su pristojne nagrade, a nagrađeni su i mališani PU “Danica Jaramaz”.

Comments

Pročitaj još