• Početna>
  • Vesti>

Ponoš: Putinov zagrljaj Vučiću ranije prijao, ali sada bi on najradije voleo da se ne vidi; Petković: Ponoš Vučiću ne može da oprosti naprednu Srbiju

Foto: N1, print screen

Predsednik pokreta “Srbija centar” Zdravko Ponoš istakao je da EU ima kontinuiran stav kako Srbija treba da uvede sankcije Rusiji i dodao bi predsednik Aleksandar Vučić najradije voleo da se Putinov zagrljaj više ne vidi.

„Ne vidim da je EU napravila neki poseban pritisak da Srbija treba da uvede sankcije, to je jedan kontinuiran stav da Srbija treba da sinhronizuje politiku. Verovatno je sada uznapredovao stav u Beogradu da je vreme da se uradi nešto, što se komunicira sa javnošću preko RTS. Stigao je Putinov zagrljaj koji je Vučiću ranije prijao, ali sada bi on najradije voleo da se ne vidi“, kazao je Ponoš.

On je naglasio kako veruje da Kosovo nikada neće biti deo Ujedinjenih nacija.

Foto: Facebook, Dr Petar Petković

Član Predsedništva SNS-a Petar Petković odreagovao je na ovu Ponoševu izjavu, nazvavši Ponoša “NATO generalom”, i dodavši da “vuk dlaku menja, ali ćud nikad” pa bi mu i dan danas, kako je Petković naveo “bilo draže da Srbija posrće i kleči pred stranim ambasadorima, umesto što ponosno i postojano stoji na putu odbrane nacionalnih interesa i državnog integriteta”.

“I upravo je to ono što Ponoš ne može da oprosti Aleksandru Vučiću, snažnu, ponosnu, naprednu i samostalnu Srbiju koja brani svoje Kosovo i Metohiju i naš narod u pokrajini onako kako to bivši režim nikada nije ni znao ni želeo. Zato Ponošu smeta što je jos devet zemalja povuklo priznanje takozvanog Kosova, jer bi mu draže bilo da međunarodni semafor pokazuje rezultat na stranu Prištine, jer oduvek sa strane kibicuje i navija za one koji Srbiji ne žele dobro. Najbolji odgovor na takav njegov stav biće još ekonomski snažnija Srbija, međunarodno priznata i uvažavana i još ubedljivija podrška naroda Aleksandru Vučiću. I to ni Ponoševa zavist, ni strane agenture neće moći da promene jer narod najbolje zna” stoji u Petkovićevom saopštenju.

Comments

Pročitaj još