• Početna>
  • Vesti>

Vučić sa liderima više zemalja na otvaranju Generalne debate 77. zasedanja Skupštine UN

Foto: Instagram, buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje u Njujorku otvaranju Generalne debate svetskih lidera, u okviru 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, koja će trajati do 26. septembra.

Aleksandar Vučić se pre početka Generalne debate susreo sa nekoliko svetskih lidera.

Predsednik se susreo sa predsednikom Vlade Kraljevine Španije Pedrom Sančezom.

“Uvek srdačan susret sa prijateljem Pedrom Sančezom na otvaranju Generalne debate 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija uz brzu razmenu mišljenja o najvažnijim pitanjima ovog zasedanja. Zahvalio sam mu na podršci teritorijalnom integritetu Srbije”, napisao je Vučić na Instagramu.

Vučić je razgovarao i sa predsednikom Vlade Kraljevine Norveške Jonasom Garom Storeom.

“Na otvaranju Generalne debate 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija nakratko sam razgovarao sa premijerom Norveške Jonasom Garom Storeom o aktuelnim svetskim temama i tačkama zasedanja. Zahvalio sam na podršci definisanju buduće energetske strategije Srbije i očekujem skori bilateralni susret”, istakao je Vučić na Instagramu.

Vučić je razgovarao i sa predsednikom Kipra Nikosom Anastasijadesom.

“Srdačan susret sa velikim prijateljem Srbije, predsednikom Kipra Nikosom Anastasijadesom na marginama otvaranja Generalne debate UN i prilika da razmenimo prve utiske sa ovog važnog događaja. Još jednom sam zahvalio predsedniku Anastasijadesu na čvrstoj, doslednoj i snažnoj podršci u pogledu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i našem EU putu”, poručio je Vučić.

Pored toga, predsednik je imao susret i sa predsednikom Vlade Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

“Za nas je od izuzetnog značaja da danas budemo u Njujorku, ne samo zbog toga što se svet nalazi u prelomnim trenucima moderne istorije, već i zbog toga što odavno na Skupštini UN nije bilo ovoliko šefova država i predstavnika zemalja članica”, poručio je Vučić na Instagramu.

Vučić se susreo i sa predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom.

“Kratak pozdrav prilikom susreta sa prijateljem Edijem Ramom na marginama otvaranja Generalne debate 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i prilika da razmenimo prve utiske sa ovog važnog događaja, ali i da napravimo planove o zajedničim nastupima na sastancima tokom Generalne skupštine UN. ‘Otvoreni Balkan’ je budućnost našeg regiona”, napisao je Vučić.

Comments

Pročitaj još