• Početna>
  • Vesti>

Miljuš: SL – gospodar života i smrti na KiM; Petković: Srbi sa KiM se stide bivšeg tajkunskog režima; SL: Dok nas napadaju Kurti i đpipci žutog režima, znaćemo da smo na pravom putu

Foto: Facebook, Dr Petar Petković

Član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Branko Miljuš naveo u svom stavu nakon sednice o Kosovu da je bilo nepristojno baviti se njome kada je bio aktuelan prajd, ali da sada treba odgovoriti i poslaniku SNS Vladimiru Đukanoviću, ali i dati konkretne predloge za rešenje krize. Ta kriza je generisana kako nesposobnošću vlasti, rekao je Miljuš, ali i ulogom Srpske liste za koju kaže da je “gospodar života i smrti na Kosovu”.

Reagujući na ovu izjavu Miljuša, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, napisao je na svom Fejsbuk profilu da se Srbi sa Kosova i Metohije stide “bivšeg tajkunskog režima”.

“Tajkunski režim Dragana Đilasa čiji je eksponent niko drugi do Branko Miljuš neprolazna je bruka i sramota svih pristojnih građana Srbije, posebno Srba sa Kosova i Metohije! Njihovo nakaradno i skandalozno rukovođenje Srbijom, koju su doveli do ruba egzistencije, građani Srbije pamte kao najveću političku pošast, zbog čega su ih i poslali na smetlište političkog života. Njihovi današnji napadi na predsednika Aleksandra Vučića i Srpsku listu samo su jalovi pokušaj da skrenu pažnju naroda sa svoje bezidejne politike, u kojoj je poželjno pozivati na likvidaciju sina i brata predsednika države, ali nije dozvoljeno argumentovano suočiti bivši režim sa svim nepočinstvima i zlodelima” napisao je Petković.

“Zato im i smeta Srpska lista, koju napadaju po uzoru na Kurtija, jer predstavlja bedem odbrane srpskih nacionalnih interesa i nema sumnje da bi radije instalirali Prištini lojalne Srbe, ali im to nikada neće poći za rukom. Zbog čega narečeni Miljuš i njegove gazde Đilas, Tadić, Jeremić nisu svoja “rešenja” sprovodili dok su bili na vlasti, nego sada prosipaju naknadnu pamet, a tada su na tacni Prištini predavali nezavisno “Kosovo”? Kada su Vučiću i državi Srbiji ostavili užasno tešku situaciju na KiM i sužen manevarski postor, sada bi s Vračara da brane Kosovo i Metohiju. Cela nacija je u Skupštini mogla da vidi kako opozicija brani našu južnu pokrajinu – bezidejno i isključivo zarad promocije i političkog profita” dodao je Petković.

Inače, Miljuš je u svojoj izjavi rekao da je bilo nepristojno baviti se odjecima posebne sednice Skupštine u vreme rezervisano za Evroprajd.

“To nije sprečilo poslanika Đukanovića da u sklopu turneje četiri televizije „objasni“ koliko je opozicija neodgovorna zbog toga što je glasala protiv izveštaja Kancelarije za KiM, koji je predstavio predsednik Vučić lično. Ključni argument mu je bio da su oni, naprednjaci, uvek glasali za takve stvari kada su bili opozicija. Mogao bih sada da kažem da su oni imali za šta da glasaju ili da izrazim zadovoljstvo što ne ličimo na stranku u kojoj su Koluvija, Hrkalovićka, Vesić, Grčić, Pana, Luki, Jutka i ostali. Ali, to bi bio samo nastavak jalove rasprave u kojoj su neki recitovali, pevali i vrištali, dok je predsednik nepristojno često zaboravljao da je predsednik svih građana, pa je kritičare podsećao na njihove problematične tvitove, objavljivao prihode poslanika koji zive na Kosovu, optuživao nekog da je krao na pljeskavicama, uz zlokobno prikazivanje fotografija opozicionara” rekao je Miljuš..

Dodaje da su “u drugom planu ostali specijalni skupštinski gosti – prvaci Srpske liste koji su gospodari života na Kosovu i Metohiji. Bez njih, po tvrdnjama onih koji tamo žive, ne možeš da se zaposliš ni kao čistačica ili čuvar. Monopol drže i na poslove iz sive i crne zone”.

SL: Sve dok Srpsku listu i predsednika Vučića napadaju Kurti i pipci žutog režima znaćemo da smo na pravom putu

“Najveća bruka u društvu naše države Srbije i rak koji je ekonomski, društveno i politički razorio Srbiju je žuti režim koji se sada kroz proces metastaza razgranao pod različitim imenima u srpskoj opoziciji ali sa istim ciljem, otimanje vlasti mimo volje građana i katančenje srpskih fabrika zarad lične koristi njenih pipaka” stoji u saopštenju Srpske liste.

“Taj žuti režim koji je prećutno odobravao zatiranje svega srpskog i države Srbije na Kosovu i Metohiji, koji je 2004. ćutao dok je Priština sprovodila pogrom, koji je 2008. bežao u Rumuniju dok su komadali Srbiju, koji je okretao glavu na suze srpskih majki zbog zločina u Starom Gracku,na reci Bistrici, na stotine napada na sever Kosova i Metohije sada taj politički talog ima obraza da govori o srpskim majkama sa Kosova i Metohije. Šta više govore i o ćerkama i sinovima tih srpskih majki sa Kosova i Metohije koji su danas kao deo Srpske liste branik odbrane i srpskog naroda i srpske države na Kosovu i Metohiji” dodaje se u tekstu.

Dalje u saopštenju stoji da je “žalosno da nam oni koji su toliko zla naneli srpskom narodu u celini, a posebno na Kosovu i Metohiji, govore ko smo i šta smo, i da za te svoje tvrdnje koriste iste reči kao Aljbin Kurti i njegovi pajtosi”.

“Za razliku od žutog režima lidere Srpske liste progone zbog ljubavi prema Srbiji, a njima se javno zahvaljuju na naslovnim stranama prištinsih medija. Sve dok Srpsku listu i predsednika Vučića napadaju Kurti i pipci žutog režima znaćemo da smo na pravom putu i da radimo dobre stvari za našu Srbiju” stoji na kraju saopštenja.

Comments

Pročitaj još