• Početna>
  • Vesti>

Karitas i opština Gračanica obezbedili pomoć za žene u Livađu

Foto: RTV Gračanica

Dodelom neophodne opreme Asocijaciji žena Livađa kroz projekat „Održivi i inkluzivni ruralni ekonomski razvoj“ (SIRED), koji sprovodi švajcarska organizacija Karitas, uz sufinansiranje opštine Gračanica žene iz Livađa moći će da nastave sa preradom poljoprivrednih proizvoda i pravljenjem zimnice.

Zahvaljujući projektu koji za cilj ima razvoj ženskog preduzetništva kroz poljoprivrednu proizvodnju a koji finasira Austrijska razvojna agencija (ADA), Asocijacija žena sela Livađa kojom rukovodi Slobodanka Kostić dobila je neophodne mašine  šporete, hladnjaču, sterilizator i neophodni inventar za preradu voća i povrća, koji će doprineti povećanju proizvodnih i prerađivačkih kapaciteta.

One su danas u Livađu pripremile mini prodajnu izložbu svojih proizvoda kako bi se javnost ali i donatori upoznali sa njihovim radom.

U ime Opštine Gračanica  Asocijaciju žena u Livađu i prodajnu danas su posetili direktor opštinskog odeljenja poljoprivrede Dragiša Stojanović i direktorica Turističke organizacije Gračanice Sandra Đokić.

Oni su istakli da podrškom ovakvim projektima opština Gračanica nastavlja da radi na osnaživanju žena i njihovoj ekonomskoj samostalnosti.

Švajcarski Karitas objavio je marta meseca konkurs u okviru SIRED projekta koji je za cilj imao osnaživanje ženskih inicijativa i neformalnih grupa žena.

Projekat se osim u opštini Gračanica sprovodi i u opštinama: Dragaš,  Kamenica, Novo Brdo, Prizren, Ranilug, Štrpce, Suva Reka i Vitina.

Comments

Pročitaj još