• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Medijski napadi na Radoičićevu decu protivzakoniti i nedopustivi

Foto: Fejsbuk

Napad albanskih medija pod kontrolom Aljbina Kurtija na maloletnu decu potpredsednika Srpske lista Milana Radoičića je nastavak progona i crtanje mete na čelo nevine i nedužne dece što je protivzakonito i nedopustivo, saopštila je Srpska lista.

“Nakon svih laži, kleveta i montiranih procesa protiv našeg potpredsednika Radoičića sada su Prištini meta čak i maloletna i nevina deca, zato što nose prezime Radoičić. Očigledno kada su u pitanju srpska deca za albanske medije ne važe ni novinarski kodeksi, niti etika ni poštovanje prava deteta” navodi se u saopštenju.

“Najstrašnije od svega što niko od nadležnih organa nije reagovao na ovaj brutalni napad. Ostali su nemi i policija, i tužilaštvo ali i novinarska udruženja, Nezavisna komisija za medije, kao i međunarodne i nevladine organizacije koje se predstavljaju kao borci za poštovanje ljudskih prava” ističe se.

Srpska lista ističe da pruža podršku porodici Radoičić, posebno nedužnoj deci i zahteva da se odgovorni za ovaj sramni i kukavički tekst kazne od strane nadležnih organa a medij koji je ugrozio mir, sigurnost i spokoj dece odmah pozove na odgovornost i zabrani.

Kako je preneo portal “Novosti.rs”, u znak podrške potpredsedniku Srpske liste Milanu Radoičiću brojni funkcioneri Srpske liste i političari sa Kosova i Metohije objavili su na svojim profilima na društvenim mrežama fotografiju Radoičićevih sinova sa Anom Brnabić.

Comments

Pročitaj još