• Početna>
  • Vesti>

Sijarto: Naš general Kajari uradio veliki posao u sprečavanju konflikta, Srbija u dijalogu velikodušna i fleksibilna

Foto: Tanjug

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto, koji boravi u Beogradu povodom Samita zemalja Otvorenog Balkana, izjavio je da se u mađarskom kontingentu pri misije KFOR na Kosovu i Metohiji na čijem je čelu sada mađarski general Ferenc Kajari, trenutno nalazi 500 vojnika, a da je još toliko u pripravnosti u Mađarskoj.

“Naš komandant će biti tamo do ove jeseni. Smatram da je on uradio veliki posao kada se radi o sprečavanju eskalacije konflikta i da će nastaviti da radi na ovom pitanju. Ima odlične odnose sa obe strane i pokušaće da bude od pomoći i u budućnosti”, rekao je Sijerto u intervjuu Tanjugu.

Na pitanje kako vidi stav Beograda tokom krize oko preregistracije tablica i ličnih dokumenata, s obzirom na to da su posrednici u dijalogu rekli da je srpska strana došla pripremljena na razgovore, ali i da Priština ne odustaje od svog stava, kaže da mu je veoma drago što je Srbija tako velikodušna i fleksibilna po ovom pitanju i da se nada da će ono uskoro biti rešeno.

“Nadamo se da će doći do rešenja ovog pitanja i ako možemo biti od pomoći, spremni smo da pružimo podršku”, poručio je Sijarto.

Comments

Pročitaj još