• Početna>
  • Vesti>

Ekipa RTV Gračanica na Merdaru: Počelo sprovođenje odluke o izdavanju potvrda građanima sa srpskim dokumentima

Foto: RTV Gračanica

Na administrativnom prelazu Meradare na snazi je odluka prištinskih vlasti o izdavanju ulazno-izlazne potvrde građanima koji poseduju srpska lična dokumenta. Građani su dužni da čuvaju izdatu potvrdu prilikom ulaska i da istu prilikom izlaska sa teritorije Kosova i Metohije predaju na administrativni prelaz, potvrđeno je ekipi RTV Gračanica koja se nalazi na licu mesta.

„Uglavnom je sve isto kao što je i sada bilo, s tim da nam daju još samo jedan papir koji nam važi 90 dana. Meni ne predstavlja nikakav problem jer sačekamo samo minut duže nego ranije dok odštampaju taj papir“, istakao je i izjavi za RTV Gračanica kamiondžija koji je jedan od najčešćih putnika ovdašnjih prelaza.

„Čekali smo oko 15 minuta i pored srpskih liččnih karata i pasoša izdali su nam i tu potvrdu koja važi 90 dana.

Zadržavanja nisu duga, brzo se završava i ta papirološka procedura, tako da nismo imali nikakvih problema. Mi smo krenuli na more, kroz Kosovo samo prolazimo“, kazali su nam supružnici koji su u jutarnjim satima prešli administrativni prelaz Merdare.

Takođe, na ovom prelazu važi režim nalepnica za vozila sa registarskim oznakama gradova centralne Srbije.

Saobraćaj se na Merdaru odvija bez smetnji. Za izlaz sa Kosova čeka se više sati, dok su zadržavanja na ovom administrativnom prelazu za ulaz na Kosovo oko 15 minuta.

Comments

Pročitaj još