• Početna>
  • Vesti>

Zdravstvene institucije na Kosovu apeluju: Nosite maske i vakcinišite se

Foto: Pexels

Nosite maske u zatvorenom prostoru i vakcinišite se – apelovali su na građane iz kosovskog instituta za javno zdravlje i kosovskog ministarstva zdravlja. 

U poslednja 24 časa na Kosovu je registrovano 1853 slučaja obolelih od kovida. Broj pacijenata na bolničkom lečenju je 92, među kojima su i nevakcinisani – navode iz kosovskog ministarstva i dodaju  da ovaj broj može da se poveća i izazove dodatno opterećenje za bolnice i zdravstvene radnike.

“U cilju zaštite, izbegavanja ozbiljnih oblika bolesti i sprečavanja smrtnih slučajeva, molimo vas da se vakcinišete” – naveli su. 

Na Kosovu se nastavlja porast broja novih slučajeva Covid-19 sa tendencijom rasta u narednim danima – navode iz kosovskog instituta, podsećajući da su u poslednjem izveštaju o broju obolelih zabeležena tri smrtna slučaja usled kovida. 

“Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje Kosova preporučuju građanima da, uprkos mirnoj i stabilnoj epidemiološkoj situaciji, budu oprezni u sprovođenju preventivnih mera protiv zaraznih bolesti i vakcinišu se protiv Covid-19” – navode. 

Podsećajući da se širom sveta i dalje beleži veliki broj slučajeva Covid-19, te da pandemija i dalje traje, navode i da kontinuirano testiraju i prate sve slučajeve, kao i da svim osobama sa simptomima kovida preporučuju testiranje.

Podsetimo, prema poslednjem izveštaju, broj obolelih od kovida na Kosovu iznosi – 1.853 slučaja, što je za preko 600 više od prethodnog. 

Comments

Pročitaj još