• Početna>
  • Vesti>

U Srbiji više od 6.000 novozaraženih, preminulo šest osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 6.100 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od 16.655 testiranih uzoraka. Od posledica kovida 19 preminulo je 6 osoba. Na respiratoru je 18 pacijenata.

Epidemijska situacija u Srbiji se komplikuje. Raste broj novozaraženih, preminuilih, kao i pacijenata na respiratoru i na bolničkom lečenju. 

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji od 20. jula primetan je porast broja osoba inficiranih koronavirusom, pa je tokom jučerašnjeg dana od 39 testiramih registrovano 20-oro obolelih, saopšteno je iz Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici.

Novooboleli su iz Kosovske Mitrovice – 10, Zvečana i Leposavića po četiri, i Gračanice i Prilužja dve osobe. Ukupno obolelih u poslednje vreme u sredinama pod kontrolom zdravstvenog sistema Vlade Srbije je 57.

Iz Kriznog štaba su danas podsetili da je krajem marta meseca počelo smanjenje broja obolelih, da u maju gotovo da i nije bilo poztivnih slučajeva a da se od kraja maja do sredine jula broj zaraženih kreće od jedne do sedam osoba dnevno.

U ovom periodu nije bilo preminulih, a od početka epidemije od kovida 19 život je izgubilo 213 osoba.

Comments

Pročitaj još