Osmani i Kurti danas na sastanku sa Blinkenom

Foto KosovaPress

Predsednica Kosova Vjosa Osmani i premijer Aljbin Kurti danas će se sastati u Vašingtonu sa američkim državnim sekretarom Antonijem Blinkenom, saopšteno je iz Predsedništva.

U fokusu razgovora  će biti produbljivanje bilateralnog partnerstva Kosova i SAD na strateškom nivou, zajedničko angažovanje u rešavanju izazova miru i bezbednosti u regionu i Evropi, kao i podrška Kosovu u strateškim sektorima, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, predsednica Osmani će na sastanku zatražiti nastavak američke podrške za jačanje pozicije Kosova, uključujući članstvo u međunarodnim organizacijama. Ona će takođe obavestiti sekretara Blinkena o koracima koje je Kosovo preduzelo na unapređenju evroatlantskog puta, kao i o aktivnom zalaganju kosovskih institucija u pravcu sprovođenja reformi u oblasti vladavine prava.

“U cilju otvaranja novih poglavlja saradnje u okviru bilateralnog strateškog partnerstva, razgovaraće se o intenziviranju saradnje u oblasti odbrane, privrede, kao i drugim oblastima od posebnog značaja”, dodaje se.

Sastanak će biti održan danas u Stejt departmentu u 16.30 časova po lokalnom vremenu u Vašingtonu, što je 22.30 po srednjoevropskom vremenu.

Comments

Pročitaj još