• Početna>
  • Vesti>

Radović: Uzrok nesreće u Ugljaru velika brzina i prekomerna količina alkohola, žrtva dvadesettrogodišnjak

U saobraćajnoj nesreći koja se odmah iza ponoći dogodila u selu Ugljare opština Zubin Potok, prema tvrdnjama kosovske policije učestvovala su dva putnička vozila – Folkswagen Golf 4 sive boje kosovskomitrovačkih registarskih oznaka i Folkswagen Golf 2 crvene boje beogradskih tablica

Nesreću je, kako se sumnja, izazvao vozač vozila Folkswagen Golf 4, za kojim je upravljao muškarac K.A. (1992) i koji je zadobio telesne povrede.

„Do nesreće je došlo tako što je ovo vozilo, kretajući se iz pravca Zubinog Potoka prema Mitrovici, u mestu Ugljare u neposrednoj blizini kafane ‘Mokra gora’, skrenulo u levu stranu trake. U tom trenutku iz suprotnog smera velikom brzinom nailazilo je drugo vozilo koje ga je svojim prednjim levim delom vozila udarilo svom silinom“, rekao nam je portparol Kosovske policije regiona Sever, poručnik Branislav Radović.

U tom drugom vozilu marke Folkswagen Golf 2, u trenutku nesreće nalazio se vozač J.P. (1999) i suvozač D.J. (2002), koji je ujedno bio i svedok. Usled udarca vozač ovog automobila zbog zadobijenih telesnih povreda preminuo je na licu mesta, dok je suvozač prebačen na lečenje u Zdravstveni centar K.Mitrovica.

Ujedno na vozilima je pričinjena materijalna šteta, a osumnjičeni K.A. je u trenutku nesreće imao 1,70 promila alkohola u dahu.

Uviđaj je na licu mesta izvršen od strane patrole, regionalne saobraćajne policije. Odmah je obavešten i dežurni tužilac koji je naložio da se povređeni zbrinu i da se nakon toga pokrene krivični postupak protiv osumnjičenog.

Comments

Pročitaj još