• Početna>
  • Vesti>

Otvorena letnja Škola plivanja i vaterpola u Gračanici

Foto: RTV Gračanica

Već drugu godinu zaredom, na bazenu Hacijenda u Gračanici počela je sa radom Škola plivanja i vaterpola, koju će i ove godine voditi proslavljeni vaterpolista Nikola Rađen.

Za decu i mlade uzrasta od 5 do 17 godina, ovo je jedinstvena prilika da nauče tehnike plivanja i vaterpola. Škola će trajati do 19. juna, a nakon uspešno završene škole prošlog leta, ove godine prijavljen je još veći broj polaznika. Nikola Rađen, koji sa mladima radi i u okviru “Akademije talenata”, smatra da su naša deca veoma talentovana za ovu vrstu sporta i očekuje da ova škola postane tradicionalna u Gračanici.

– Akademija talenata će se uvek odazvati svakom pozivu i učestvovati u ovakvim projektima. Naša ideja je da svako dete zaslužuje da se bavi sportom i da svako dete nauči da pliva. Iskoristio bih priliku da se zahvalim Kancelariji za Kosovo i Metohiju, direktoru Petru Petkoviću, načelniku okruga Srđanu Popoviću jer bez njih se ništa ne bi desilo. Veliko hvala na podršci koju ćemo sigurno opravdati ovde – kaže za RTV Gračanica vaterpolista Nikola Rađen.

Organizatori ovogodišnje škole plivanja su Kosovski upravni okrug i privremeni organ grada Prištine, pokrovitelj je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Cilj jednog ovakvog projekta, da se deci na Kosovu i Metohiji približe neki od sportova sa kojima do sada nisu imali prilike da se susreću na profesionalnom nivou.

– Raduje to da je ponovo odziv dece veoma veliki i da su isto tako i roditelji veoma zadovoljni. Pogotovo je to bitno u ovo vreme kada situacija nije jednostavna, a treba izmamiti osmehe naše dece i učiniti da ona budu zadovoljna. Ovom prilikom bih se zahvalio Kancelariji za Kosovo i Metohiju, koja je prepoznala ovaj događaj kao nešto što treba da se održi i pre svega, direktoru Kancelarije Petru Petkoviću koji nam je izašao u susret – ističe načelnik Kosovskog upravnog okruga Srđan Popović.

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić zahvalila je Kancelariji za Kosovo i Metohiju, Kosovskom okrugu i privremenom organu grada Prištine na organizaciji ovog važnog sportskog poduhvata za našu decu.

– Smatram da je ovo stvar i zdravstvene i fizičke kulture naše dece, a plivanje je jedan od najzdravijih sportova za fizički razvoj dece i plivanje je jednostavno prevencija zdravlja. Zahvaljujem se organizatorima i nadam se da će ova škola plivanja i vaterpola postati deo sportske tradicije u Gračanici – naglasila je Ljiljana Šubarić

Škola plivanja i vaterpola predstavlja svojevrsni sportski spektakl, kako za polaznike škole, tako i za sve posetioce bazena, ljubitelje sporta i navijače vaterpolo utakmica. Da dodamo i to da su se u školu ove godine prijavila, ne samo deca iz Gračanice, već i iz mnogih drugih mesta na Kosovu i Metohiji.

Comments

Pročitaj još