• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Napad na kuću Jovanovića u selu Mogila kod Vitine

Foto: Kancelarija za KiM

Na porodičnu kuću Zorana Jovanovića u selu Mogila, u opštini Vitina, noćas je bačena ručna bomba koja tek pukom srećom nije eksplodirala, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

“Zoran je noćas oko ponoći čuo udarac o prozor i pomislio da je reč o kamenu. Međutim, jutros je primetio eksplozivnu napravu u dvorištu. Nema sumnje da je ovaj napad izveden sa ciljem da se Zoran i njegova porodica zaplaše i oteraju sa kućnog praga, a da je bomba eksploditala incident je mogao da ima fatalne posledice. Jovanović u ovom etnički mešovitom selu, živi sa suprugom i dvoje dece, a noćašnji događaji uneli su u ovu porodicu ogroman strah i nemir”, stoji u saopštenju.

Članovi ove porodice su se već nalazili na meti napada, a njihovim rođacima koji žive u istoj ulici paljena je imovina, ispisivane su poruke mržnje…

I ovaj slučaj je prijavljen policiji, ali nažalost ni prethodni napadi nisu rasvetljeni ni počinioci kažnjeni.

“Jasna je paralela da sa narastajućom antisrpskom retorikom i postupcima Prištine i Aljbina Kurtija, raste i broj entički motivisanih incidenata. Zato je krajnje vreme da predstavnici međunarodne zajednice ovakve incidente, koji su mogli biti kobni, shvate kao najozbiljnije pretnje i deluju u skladu sa tim”, navode iz Kancelarije za KiM.

Comments

Pročitaj još