Rudari Belog Brda i Crnca prekinuli štrajk

TV Most

Poslednja dva meseca zaposlenima u rudnicima Crnac i Belo Brdo smanjene su zarade, a nisu im uplaćivani doprinosi za socijalno osiguranje. U nemogućnosti da ove probleme reše obustavili su proizvodnju.

Nakon razgovora sa rukovodstvom Kombinata Trepča i obećanja da će im zahtevi biti ispunjeni rudari drugi smene ušli su u jame i nastavili proizvodnju. Organizatori protesta tvrde da je štrajk isključivo zbog socijalnih probleme, a nikako iz političkih razloga.

„Imali smo zastoj u proizvodnji zbog nezadovoljstva socijalnim programom u Kombinatu“, rekao je Blagoje Milovanović, radnik rudnika Crnac.

Prema njegovim rečima nakon razgovora došlo je do dogovora sa  rukovodstvom Kombinata.

„Jedan dogovor smo napravili (sa rukovodstvom). Obećano nam je da nam se odmah isplate dve zaostale plate, zaostalo neuplaćeno osiguranje od strane Trusta“, rekao je Milovanović i dodao da je dogovoreno da se plate ne smanjuju.

„Sada je ostalo da se nastavi sa radom i da proverimo u Beogradu socijalno osiguranje da nam se  reguliše za sve radnike“, naglasio je Milovanović.

On je izrazio zahvalnost direktoru Kombinata Trepča Jovanu Dimkiću, kao i direktorima Flotacije i pogona rudnika Belo Brdo i Crnac uz primedbu da ovaj zastoj nije imao nikakvu političku konotaciju.

Rudari rudnika Belo Brdo i Crnac danas nastavljaju sa radom.

Comments

Pročitaj još