• Početna>
  • Vesti>

Vučić uoči sutrašnjeg nastavka dijaloga Beograda i Prištine: Nadam se da možemo da postignemo neki dogovor

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je uoči sutrašnjeg nastavka dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou u Briselu, da se nada nekom dogovoru.

“Nadam se da možemo neki dogovor da postignemo, jer bi to bio prvi dogovor oko nekih elementarnih stvari, što bi bilo važno”, rekao je Vučić.

Istakao je da ga veoma zanima šta će biti u četvrtak, na Samitu EU i lidera Zapadnog Balkana, jer će na osnovu toga, kaže, moći da se zaključi kakva će biti arhitektura Evrope.

Napomenuo je da će to biti možda i najvažniji i najzanimljiviji dan u poslednjih 10 godina na evropskom nivou.

“Jer ćemo posle toga videti kakva je arhitektura Evrope, da razumemo šta nam sledi i da bolje razumemo svoje mesto, ne potcenjujući i ne precenjujući ni nas ni njih”, rekao je Vučić.

Predsednik Vučić najavio je da će sutra obaviti konsultacije sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, Dimitrom Kovačevskim i Edijem Ramom, kao i Vladom Srbije, o predstojećem samitu 23. juna u Briselu i da će nakon toga doneti odluku da li će ići na taj samit.

Aleksandar Vučić je rekao da je u petak zvanično dobio poziv da prisustvuje sednici Saveta u četvrtak u Briselu.

“Sačekaćemo, sutra ćemo napraviti konsultacije u okviru ‘Otvorenog Balkana’ sa Ramom i Kovačevskim, onda ću napraviti konsultacije sa članovima Vlade Srbije i onda ćemo doneti odluku da li ćemo ići u Brisel i koju ćemo poziciju da imamo”, rekao je Vučić nakon uručenja ugovora o zaposlenju lekarima i medicinskim sestrama.

Ističe da bi mogao da kaže novinarima sada šta misli, ali da neće pre konsultacija sa Vladom Srbije i pre nego što razmeni mišljenje sa članovima inicijative “Otvoreni Balkan” kako bi video njihovu poziciju.

Comments

Pročitaj još