• Početna>
  • Vesti>

Gimnazijalci i profesori podsećaju na istorijske vrednosti kroz predavanje povodom Vidovdana

U obeležavanje Vidovdanskih svečanosti uključila se ove godine i mitrovačka Gimnazija koja već duže vreme osmišljava i realizuje ideju u okviru međupredmetnih kompetencjia, rekla je za program Radija Kosovska Mitrovica Ivana Milenković-Jezdimirović.

“Nastavnici su se potrudili da u okviru svih predmeta, istoričari kroz istorijske činjenice, obrađujući kulturno istorijske spomenike na Kosovu i Metohiji (manastir Banjska), zatim profesori srpskog jezika i književnosti, profesori hemije, stranog jezika, svako u svojoj sferi dakle zajednički osmislili jedno veoma zanimljivo predavanje. To će obuhvatiti sva nastavna područja a ima za cilj da nas podseti na praynik koji nam predstoji. Fokus nam je bio na manastiru Banjska, okruženju oko ovog lokaliteta i svega što ima veze sa ovim kulturno istorijskim spomenikom”, rekla je Milenković Jezdimirović i pozvala sve koji mogu da dođu i da odslušaju i podrže ovu ideju .Predavanje že se održati u 15 časova u holu Gimnazije.

Jezdimirović je dodala da su i učenici i nastavnici dali sve od sebe, da i pored obaveza koje nosi kraj školske godine, i jednima i drugima, dovrše pripreme i van vremena predviđenog za nastavu.

Comments

Pročitaj još