• Početna>
  • Vesti>

Tri izvođenja “Ženidbe” prištinskog Narodnog pozorišta za kraj prolećne sezone

Foto: Narodno pozorište u Prištini

Narodno pozorište u Prištini (sa privremenim sedištem u Gračanici) organizuje tri izvođenja hit komedije “Ženidba” 20. juna u 18.00 u Domu kulture u Goraždevcu, 21. juna u 18.00 u Domu kulture u Velikoj Hoči i 22. juna u 18.00 u Domu kulture u Osojanu.

“Metohijska turneja će, ujedno, označiti i kraj prolećnog dela pozorišne sezone” navodi se u saopštenju Narodnog pozorišta.

“Ženidbu” je, po tekstu Nikolaja Gogolja, više nego uspešno režirao Milan Karadžić. Premijerno je izvedena 8. oktobra 2018. godine u Gračanici, kada je prištinski teatar obeležio 70 godina rada.

Ispostaviće se da je to najigranija predstava NPP-a od devedesetih godina prošlog veka, apsolutno omiljena kod publike.

“Ono što reditelj najviše voli je da mu se predstava dobro i dugo igra”, kazao je Karadžić 15 meseci nakon premijere, a povodom 30. izvođenja ovog komada marta 2020. u Novom Sadu.

“Ženidba” je, inače, urađena u koprodukciji Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) i Srpskog narodnog pozorišta (SNP) iz Novog Sada.

U predstavi igraju: Jelena Orlović/Milica Burazer, Milena Jakšić/Jasmina Stoiljković, Anika Grujić, Milan Vasić, Igor Damnjanović, Milorad Kapor, Nebojša Đorđević, Bojan Stojčetović, Branko Babović i Tamara Tomanović.

Comments

Pročitaj još