OFK Dif dominantan na medjunarodnom turniru u Apatinu

Na stadionu kraj Dunava u Apatinu 11. i 12. juna 2022. održava se četvrti po redu Međunarodni turnir u fudbalu „OFK Mladost Apatin kup“ na kojem učestvuju deca uzrasta od 7 do 12 godina. Na turniru koji polako prerasta u tradiciju, ove godine učestvuje čak 80 ekipa u šest uzrasnih kategorija. Kako navodi organizator, na ovogodišnjem turniru ušestvuju  ekipe iz Vojvodine, ali i klubovi iz Hrvatske i Republike Srpske, a posebno se naglašava da kao i svake godine, najviše dece dolazi iz Kosovske Mitrovice iz ekipe OFK „DIF“, sa kojom apatinska „Mladost“ ima odličnu saradnju.

U subotu su igrana utakmice za decu decu rođenu 2011. 2013. i 2015. godine, a danas,  u nedelju nastupićei dečaci 2010. 2012. i 2014. godišta.

U kategoriji 2011 OFK Dif  je superiorno osvojio prvo mesto, dok su u kategoriji 2013 cicibani Difa osvojili srebrnu medalju. Za najboljeg igrača turnira u navedenim kategorijama subotnjih utakmica proglašen je Jovan Čavić.

Pored nagrada u vidu pehara i medalja, organizator je ove godine obezbedio i jednu glavnu nagradu koju dodeljuje „Barsa Akademija“. Najbolji igrač celokupnog turnira u konkurenciji svih generacija, dobiće besplatno učešće na „Barseloninom kampu“ koji se ove godine održava od 27. juna do 1. jula u Beogradu.

Izvor Radio Mitrovica sever, foto OFK Dif

Comments

Pročitaj još