• Početna>
  • Vesti>

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ na “Zmajevim dečjim igrama”: I dogodine u Novom Sadu

Foto: Dom kulture "Gračanica"

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“ danas je na maloj sceni “Pozorišta mladih Novi Sad” u Novom Sadu izvelo predstavu „Misterija nestalog jajeta “ a nastup mladih glumaca iz Gračanice je održan u sklopu 65. festivala “Zmajeve dečje igre”.

Mali glumci iz Gračanice su, kako je rečeno u saopštenju gračaničkog Doma kulture, prema mišljenju publike, organizatora i drugih učesnika ostavili snažan utisak.

Nastupom dece glumaca iz Gračanice bila je zadovoljna i rediteljka predstave Jelena Đorđević.

„Jako sam zadovoljna kako su se deca snašla u potpuno novim uslovima na mnogo manjem prostoru koji nudi mala scena “Pozorišta mladih Novi Sad” u Novom Sadu, oni su se fantastično snašli svi do jednog i publika je to prepoznala i naše mlade glumce nagradili aplauzima” rekla je Đorđević.

I domaćinima će predstava, mali glumci i kompletna atmosfera ostati u lepom sećanju.

“Sjajna je predstava odlično izvedena, vrlo izražajna i dinamična. Deca u publici su pažljivo pratila predstavu i uključivala se u radnju predstave pozvani muzikom mi smo oduševljeni. Malo su nam se glumci zbunili na kraju zbog dugog aplauza, želimo vašoj pozorišnoj trupi da i dalje nastavi ovako uspešno da radi i vidimo se ponovo sledeće godine na Zmajevim dečjim igrama”-rekla je Vera Stojšić iz organizacije “Zmajevih dečjih igara”.

Ovogodišnje “Zmajeve dečije igre” 65 po redu traju od 6. do 12. juna 2022. godine, pod sloganom, stihom, Arsena Diklića „Gde šapuće Dunav plav…“ i održavaju se u godini kada Novi Sad nosi titulu prestonice Evropske kulture.

Tokom boravka u Novom Sadu mladi glumci iz Gračanice su posetili kuću Čika Jove Zmaja i ostale znamenitosti “srpske Atine”

Odlazak predstave „Misterija nestalog jajeta“ na “Zmajeve dečje igre” pomogli su Ministarstvo kulture i informisanja vlade Republike Srbije i Opština Gračanica.

Comments

Pročitaj još