Tribalion, upoznajte svoj sportski avanturizam

Tribalion je jedna od novijih sportskih manifestacija, odnosno sportskih avantura, a nazivaju je i – prva prava srpska trka sa preprekama!

Ono što karakteriše ovu trku je da se uglavno dešava na planinskom terenu, da ima puno prirodnih i planiranih fizičkih prepreka, dužine staza su različite, ali izuzetno zahtevne. Visinske razlike staza od starta do cilja su i preko 1200 metara, trči se kroz blato, vodu, prašinu.

Visoki zidovi, penjanje uz konopac, puzanje kroz blato, nošenje džakova sa peskom, vuča tereta, gađanje kladivom u metu, plivanje, vodene prepreke u kanjonu, delovi rute koji su skoro vertikalni, samo su neke od prepreka koje vas čekaju na Tribalionu.

Medju onima koji učestvuju na ovim trkama je i Ninoslav Đerić, koji je već finiširao ocr Trail na Tari i Ceru.  

Kako  je kazao gostujuću u Radiju Kosovska Mitrovica, izuzetne utiske nosi sa Cera, gde je održana trka sa preprekama „Cerska bitka“.

„Prepreke su uglavnom fizički organizovane, postoje i prirodne prepreka, gde se prelazi neko stablo koje se nalazi na trasi, trči se kroz vodu, blato, mulj, sve su to hajde da kažemo na neki način prirodne prepreke koje ne mogu da se zaobidju ali akcenat je više na tim fizičkim preprekama koje su obično postavljene duž staze na određenim mestima i koncipirane isto tako da na jednoj poziciji ima nekoliko tih prepreka pa se onda trči dalje do sledećeg poligona i tako do kraja trke“.

Za učešće na ovim trkama, naravno da je potrebna dobra fizička priprema i volja pre svega, ističe Djerić. Redovni isplanirani treninzi, bar tri puta nedeljno, treninzi snage, izdržljivosti i kardio treninzi, svakako će vas dovesti do cilja, tako da nema nesavladive prepreke.

Pomoć prijatelja na ovakvim trkama je svakako potrebna, tako da se timski i nastupa. Naša ekipa, odnosno neformalna grupa, okuplja ljude koji vole sport, avanturu i malo vode računa o nekom zdravom životu. Tu su i Jugoslav Simić, Stefan Tasić, Ivan Vasić,  Nenad Radivojević i Stevan Obradović a od ove godine smo malo proširili tim, tako da su se priključili Marina Vasić, Filip Obradović, Aleksandar Gvozdić, i najmladju Jovan Vlajivić, navodi Ninoslav Djerić.

Najveća nagrada za sve takmičare koji učestvuju na Tribalion izazovu jeste završetak trke. Dokaz da ste uspeli da pomerite sopstvene granice izdržljivosti. 

Izvor Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još