• Početna>
  • Vesti>

Brezovica 3: Osmoro uhapšenih, oduzeto oružje, automobil, dokumentacija…

Osmoro uhapšenih, pretres na 12 različitih lokacija u Uroševcu, Prištini, Srbici i Lipljanu – konačni je bilans danas sprovedene akcije Brezovica 3, potvrdilo je Osnovno tužilaštvo u Uroševcu. 

Prvobitno je uhapšeno sedam osumnjičenih, od kojih trojica bivših funkcionera Ministarstva životne sredine i četiri vlasnika građevinskih preduzeća, dok je tokom dana uhapšen još jedan osumnjičeni – naveli su, javlja Kosovapress. 

Uhapšenim licima, sa inicijalima – A.I., I.M., F.H., R.A., M.Š., A.Dž., Z.G. i H.A. – odlukom tužioca, određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati, zbog sumnje da su počinili krivična dela „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, „vršenja uticaja“, „davanje mita“, „primanje mita“ i „falsifikovanje isprava“.

Tokom pretresa pronađena je i oduzeta različita dokumentacija, nekoliko sveska sa beleškama, tri komada oružja, šaržer sa pet metaka kalibra 7,65mm, tri metka kalibra 6,35mm, 20 metaka kalibra 7,62 mm, kompjuter, automobil X6, pet telefona, ručni sat.

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu će protiv istih, u zakonskom roku, podneti zahtev za određivanje sudskog pritvora Osnovnom sudu u Uroševcu – naveli su iz tužilaštva. 

Izvor: Kosovapress, Radio Kontakt Plus

Foto: Osnovno tužilaštvo u Uroševcu


Comments

Pročitaj još