• Početna>
  • Vesti>

Srednja medicinska škola dobila četiri laptopa od poslanika u Skupštini Srbije; Radojević i Hodžić: Nastavljamo renoviranje ove škole

Gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica Milan Radojević i njegova zamenica Adrijana Hodžić, uručili su danas Srednjoj medicinskoj školi sa domom učenika u Kosovskoj Mitrovici četiri laptop računara za kabinet informatike – donaciju narodnih poslanika sa Kosova i Metohije u Skupštini Srbije. Ujedno, oni su najavili nova ulaganja u renoviranje ove prosvetne ustanove koja u 2022. godini, obeležava  75 godina postojanja.

Radojević, koji je kako ističe i sam nekada bio đak Srednje medicinske škole, podsetio je da je Opština u prethodne dve godine, u obnovu ove prosvetne ustanove uložila oko 300.000 evra.

„Ogroman je napredak, velika je razlika i izuzetno je zadovoljstvo što ova škola nastavlja da doprinosi ne samo gradu, već društvu uopšte. U KBC-u, oni pomažu u borbi protiv kovida. Značaj ove škole je višestruk i nastavićemo da ulažemo u obrazovanje – ne samo u ovu školu, već u sve škole na području naše opštine“ istakao je Radojević.

A ta ulaganja, kako ističe zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić, pre svega će podrazumevati renoviranje hodnika, devet učionica, jednog kabineta i četiri toaleta. Hodžić je podsetila na najkrupnije investicije koje su dosad uloženje u renoviranje i opremanje ove škole.

„Ako pogledate ovu zgradu spolja, videćete da je fasada potpuno nova. To je takođe investicija Opštine Severna Mitrovica. Nismo zaboravili ni đačke sobe, niti kuhinju. Nismo zaboravili ni naše nastavnike, kojima smo omogućili logistiku kroz skelet i ostala pomagala koja će pomoći i deci da bolje razumeju predmete koje uče“ istakla je Hodžić.

Direktorica Srednje medicinske škole sa domom učenika Marina Biševac zahvalila je narodnim poslanicima, na čelu sa Danijelom Vujičić, na današnjoj donaciji, a lokalnoj samoupravi na svim dosadašnjim ulaganjima među kojima su potpuno renoviranje domskog prostora, kuhinje, trpezarije sa inventarom, kabineta za zdravtsvenu negu, fizioterapijskog i farmaceutskog kabineta.

„Sve to čini da se učenice u domu osećaju kao kod kuće, toliko je prostor oplemenjen. A posebno je ovo značajno jer ove godine naša škola slavi 75 godina postojanja“ rekla je Biševac i izrazila nadu da će se saradnja nastaviti i da će ova prosvetna ustanova rezultatima opravdati sve što je uloženo u nju.

Sa predstavnicima lokalne samouprave, Srednju medicinsku školu danas je obišao i načelnik školske uprave u Kosovskoj Mitrovici Ivan Zaporožac. On je zahvalio opštini jer kako je istakao, sredstva se ulažu u sve škole na području grada.

„Sva ta ulaganja mi daju za pravo da kažem da Srednja medicinska škola ide krupnim koracima napred, da prati modernizaciju i sve tokove koje nalaže naše Ministarstvo prosvete i slobodno mogu reći da na naše đake, nastavnike i direktoricu zajedno, mogu biti ponosan. Oni pokazuju koliko obrazovanje na ovom prostoru vredi i koliko prati savremene tokove“ naglasio je Zaporožac.

Na četiri smera u Srednjoj medicinskoj školi, trenutno se obrazuje 550 đaka sa kojima radi i o kojim brine 137 zaposlenih. Dom učenika ima kapacitet 112 ležaja, a njegove usluge u ovom trenutku koristi 96 učenica, mahom iz srpskih sredina sa Kosova i Metohije, ali kako saznajemo od direktorice, ima ih i iz Kragujevca, Raške, Aleksinca, Aleksandrovca i ostalih gradova uže Srbije.

Izvor i foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još