• Početna>
  • Vesti>

Stefanović i Vulin sa starešinama VS i MUP-a o situaciji u Kopnenoj zoni bezbednosti

U kasarni “Toplički ustanak” sastali su se ministri Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin sa rukovodiocima Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Tema sastanka bila je situacija u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović nakon sastanka je naveo da je potrebno pojačati napore u zaštiti stanovništva koje živi u tom delu Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. 

“Pogotovo od svake vrste ugrožavanja bezbednosti, bilo da se radi o njihovoj fizičkoj bezbednosti, bezbednosti po njihove živote, ili se radi o bezbednosti njihove imovine. Takođe, nećemo dozvoliti nekažnjenu, nezakonitu seču šuma i država će preduzeti sve što bude potrebno da zaštiti i državnu i privatnu imovinu koja se nalazi u Kopnenoj zoni bezbednosti. Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije usaglasili su sa Ministarstvom unutrašnjih poslova dalje korake u konkretnom postupanju u svim slučajevima koji mogu da se odnose na ove situacije”, kazao je Stefanović.

Aleksandar Vulin je posle sastanka poručio da će srpske snage bezbednosti učiniti sve da sačuvaju mir i stabilnost u Kopnenoj zoni bezbednosti i da od KFOR-a očekuje da konačno izvršava svoj zadatak i preuzme odgovornost za stanje bezbednosti na administrativnoj liniji.

U saopštenju MUP-a se navodi da je Vulin izrazio zabrinutost zbog čestog upada organizovanih bandi koje prelaze administrativnu liniju i seku šumu u Kopnenoj zoni bezbednosti, a neretko i otvore vatru na naše pripadnike.

“Samo tokom prošle godine u Kopnenoj zoni bezbednosti imali smo 56 upada ovih bandi, koje organizovano pljačkaju imovinu naših građana. Poslednji put pre par dana. Mi ćemo učiniti sve da zaštitimo ljude i njihovu imovinu jer se na svakom delu naše teritorije red i zakon poštuju i čuva se imovinska i lična sigurnost svakog građanina naše zemlje”, naglasio je ministar Vulin.

Ministra odbrane, unutrašnjih poslova i načelnika Generalštaba o stanju i zadacima Treće brigade kopnene vojske u Kopnenoj zoni bezbednosti informisao je zamenik komandanta Treće brigade pukovnik Dragan Antić.

Sastanku su, pored ministara odbrane i unutrašnjih poslova, prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, v.d. direktora policije Dragan Vasiljević i drugi visoki rukovodioci policije i vojske.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još