Hodžaj: Lajčak rekao da je EU za međusobno priznanje

Član predsedništva Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj je izjavio da je specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak na zatvorenim sastancima tokom posete Kosovu, zajedno sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, rekao da je EU za međusobno priznanje Kosova i Srbije, prenosi prištinski portal “Gazeta ekspres”.

“Ako Evropska unija ne govori o međusobnom priznavanju, gospodin Lajčak je rekao “mi smo na istoj liniji sa SAD”. Lajčak nam je na zatvorenim sastancima rekao da je za uzajamno priznanje, a takav je stav EU jer smo mi izvršili pritisak na njih”, izjavio je Hodžaj.

On je dodao da je zbog toga, u vreme dok je on bio ministar spoljnih poslova, vršen pritisak na međunarodnu zajednicu da se ovom procesu da konačno ime i da dijalog treba da se završi obostranim priznanjem.

” Kosovo ima partnera u Americi. Za vreme Trampa prvi put bilo jasno da dijalog treba da se završi obostranim priznavanjem. Sada su pozicije Bajdena i Blinkena iste. Mooramo se fokusirati na međusobno priznanje”, poručio je Hodžaj.

Izvor: Tanjug/TV Most

Comments

Pročitaj još