• Početna>
  • Vesti>

Održana skupština Društva prijatelja manastira Svetih Arhangela

Društvo prijatelja manastira Svetih Arhangela kod Prizrena se okupilo, juče, na Svetog Antonija Velikog u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Beogradu i održalo Skupštinu.

Skup je pozdravio otac Predrag Timotijević a blagoslovio otac Mihailo, iguman arhangelski. Izabrano je Predsedništvo, Izvršni i Nadzorni odbor. Za predsednika je izabran dosadašnji predsednik Bojan Babić. Okupljeni Prizrenci i njihovi prijatelji koji Prizren doživljavaju kao svoj dom, dogovorili su se da intenziviraju dosadašnji rad.

Novost je ta što su obaveze raspodeljene na ličnosti koje žele da svako u svom domenu daju svoj maksimalan doprinos, na polju kaligrafije, festivala, izdavaštva, kulturne manifestacije, obnovu svetinja kao i organizacije Društva.

Sa svim događajima i projektima koje Društvo organizuje u Prizrenu i samom manastiru, prepoznatim i van granica Srbije, poput MEDIMUS festivala, Spasovdanskih dana u čast slave grada Prizrena, Svetoarhangelske letnje škole, obnove prizrenskih crkava, izdavaštva, pokloničkih putovanja, humanitaranog rada.

Društvo predstavlja de fakto srpski kulturni centar grada Prizrena i okosnicu sabiranja Srba u carskom gradu, zaključeno je na održanoj skupštini.

Izvor i foto: Radio Goraždevac

Comments

Pročitaj još