• Početna>
  • Vesti>

Grupa od 200 školaraca sa KiM završila boravak na Tari


Grupa od 200 školaraca iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kosova i Metohije završila je boravak u odmaralištu „Mitrovac na Tari“.

U ovoj grupi, koja je u odmaralištu boravila od 11. januara, bili su učenici od trećeg do šestog razreda osnovnih škola iz Gračanice, Donje Brnjice, Ugljara, Kuzmina, Sušice, Lapljeg sela, Donje Gušterice, Lepine, Lipljana i Kosovske Mitrovice. 

Izrazili su želju da ponovo dođu na ovu planinu, a mnogi od njih su ovde naučili i da skijaju. Većina je uživala u edukativno-zabavnim radionicama – navode iz odmarališta. 

Uz nadu da će se videti i dogodine, direktorka Centra, Tanja Santrač, poželela im je da bezbedno stignu svojim kućama.

“Ponosna sam što smo, zahvaljujući podršci grada, koji je pomogao renoviranje naših odmarališta, u mogućnosti da već nekoliko godina zaredom otvorimo vrata naših objekata na Avali i Tari za decu sa Kosova i Metohije. Svesni da je reč o učenicima koji nemaju često mogućnost da putuju, želeli smo da im to omogućimo. Ovo je naš način da bar koliko-toliko olakšamo detinjstvo deci koja se suočavaju sa velikim i stvarnim problemima” – istakla je.  

Pozdravljajući se sa gostima, organizatori, predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju, grada Beograda i Centra dečjih letovališta, obećali su da će i ubuduće činiti sve da i narednim posetiocima boravak na Tari ostane u lepom sećanju.

Izvor Radio Kontakt Plus

Foto: Centar dečiji letovališta Beograd

Comments

Pročitaj još