Mitrovčani krenuli na glasanje u Raški

Građani Kosovske Mitrovice uputili su se u 12 časova ka Raški, kako bi iskoristili svoje glasačko pravo i izjasnili se na referendumu, da li su za potvrđivanje Akta o promeni Ustava.

Glasači sa Kosova i Metohije, budući da Priština nije dopustila održavanje referenduma na KiM, svoje pravo moći da iskoriste na biračkim mestima u četiri grada centralne Srbije, Kuršumliji, Raški, Novom Pazaru i Vranju, na 45 biračkih mesta.

Građani četiri opštine na severu Kosova svoje biračko pravo mogu da iskoriste u Raški. Glasači iz Vitine, Gnjilana, Kosovske Kamenice i Novog Brda glasaju u Vranju, dok glasači iz Istoka, Kline, Peći, Gore, Prizrena i Orahovca glasaju u Novom Pazaru. U Kuršumliji će glasati birači iz Kosova Polja, Lipljana, Prištine, Uroševca, Štrpca i Obilića.

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević objasnio je da se glasovi birača sa Kosova i Metohije neće odvojeno utvrđivati, već da će postojati jedna glasačka kutija, da će izvodi iz biračkih spiskova biti spojeni, i da će se glasovi na biračkim mestima u četiri grada utvrđivani zbirno.

Izvor i foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još