• Početna>
  • Vesti>

Mitrovačke ulice prohodne, ekipe JKP “Standard” na terenu od 2h, mehanizacija spremna, soli ima dovoljno

Sneg od ponoći pada i u našim krajevima, a prema izveštaju Hidro-meteorološkog zavoda Srbije, na području Kosovske Mitrovice biće ga tokom celog dana.

Kako je za program Radija Kosovska Mitrovica potvrdio direktor JKP “Standard” Srđan Vučinić, ekipe za održavanje puteva su na terenu od 2h posle ponoći, pa su sve gradske ulice kao i put Kosovska Mitrovica – Zvečan potpuno prohodni za saobraćaj.

“Soli i rizle ima dovoljno, mehanizacija je spremna još na početku zimske sezone, tako da neće biti nikakvih problema i ako se nastave obilnije padavine”, kaže Vučinić i dodaje da postoje sporedne ulice u gradu kojima mehanizacija nije mogla da priđe, ali će do kraja dana i te ulice biti očišćene.

Za sada nema nikakvih problema, ali se savetuje i građanima koji svoje privatne posede imaju uz trotoare da očiste ispred svojih lokala ili kuća, kako se ne bi stvarala poledica i utabani sneg na trotoarima.

Magistralni put Priština – Raška od Kosovske Mitrovica ka Zvečanu mestimično očišćen

Magistralni put Priština – Raška do kog se stiže preko novog mosta  raščišćen je samo do skretanja ka selu Lipa. Kako javlja naš reporter, u nastavku puta, ka Zvečanu, na kolovozu ima snega koji značajno otežava saobraćaj.

Izvor i foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još