Denis Murić: Božić je moj omiljeni praznik

Od malena idem na večeru kod komšija, gde sam položajnik. To mi je ritual. Ovo je moj omiljeni period godine, kaže za Nova.rs glumac Denis Murić, koji je tokom Božićnih praznika otputovao kod roditelja u Kosovsku Mitrovicu.

To je mladom glumcu mali predah uoči premijere filma „Zlatni dečko“ koja je zakazana za 11. januar. U režiji Ognjena Jankovića koji potpisuje i scenario sa Aleksom i Vukom Ršumovićem, Murić igra lik talentovanog fudbalera Denisa Markovića koji dospeva u sam vrh svetskog fudbala ali zbog problematičnog temperamenta postaje meta različitih interesa.

Koliko je darovit glumac, to odavno svi znaju nakon filmova „Enklava“ i „Ničije dete“. Ipak, ovo je prvi film u kojem se pojavljuje kao profesionalac, odnosno diplomirani glumac.

„Imam stariju sestru i brata, vreme je i ja da se ženim. Poželeo bih to sebi u ovoj godini“, nasmejao se od srca Denis, koji se vraća u Beograd na premijeru filma „Zlatni dečko“.

A nekoliko dana kasnije, zaigraće u predstavi „Alisa u zemlji strahova“ reditelja Aleksandra Popovskog čija je premijera zakazana za 15. januar na Velikoj sceni „Ljuba Tadić“ u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Izvor: Nova, KoSSev

Foto: Promo

Comments

Pročitaj još