Veljku Odaloviću zabranjen ulaz na KiM

Predsedniku Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljku Odaloviću danas je na administrativnom prelazu Merdare kosovska policija zabranila ulaz na prostor Kosova i Metohije.

Odalović je danas trebalo da prisustvuje važnom sastanku Udruženja porodica nestalih i kidnapovanih, a svoju posetu uredno je najvio pre dva dana.

“Ovo je još samo jedan od krajnje nerazumnih poteza prištinskih institucija kada su u pitanju nestala lica. Očigledno je da ih to pitanje ne interesuje. Pitanje nestalih su politizovali da sada nemamo nikakve kontakte ni informacije. Zaboravljaju da je ova Radna grupa mehanizam koji je do sada rešio preko 1 800 slučajeva nestalih lica. Uvek smo težili ka tome da radimo zajedno sa prištinom na lokacijama, da prisustvujemo svim sastancima, da u razgovoru sa porodicama budemoneko ko će stati pred njihi reći im šta smo uradili i šta ćemo dalje raditi. Ovako imamo totalni zastoj. Priština stalno priča o nestalima, a ne preduzimaju ništa. Verujem da će se naći neko ko će urazumiti prištinsku stranu i naterati da rade ono što je u interesu porodica, a ne politike. Mi smo ti koji su odgovorni, od nas porodice traže informacije, a mi ne možemo da radimo svoj posao, između ostalog upravo zbog toga što ja ne mogu da pređem administrativnu liniju, ne mogu da prisustvujem sastanku i da ih obavestim na čemu radimo”, naveo je Veljko Odalović.

Odalović apeluje na porodice da zajedno sa porodicama nestalih kosovskih Albanaca izvrše pritisak na prištinske institucije kako bi se potanje nestalih vratilo u funkciju.

Izvor i foto : RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još