• Početna>
  • Vesti>

Redžić i Zdravković: Želimo da budemo prvaci bez poraza u sezoni

Košarkaši mitrovičke Trepče takmiče se u Drugoj muškoj regionalnoj ligi. Na osnovu prikazanih igara, da se zaključiti da oni ove sezone krupnim koracima koračaju ka višem rangu takmičenja. Cilj uprave, stručnog štaba i igrača jeste da ostanu jedina neporažena ekipa u ligi.

Trener prvotimaca Trepče, Jovan Redžić i igrač Milan Zdravković, bili su gosti Kontakt plus radija. Razgovarali smo sa njima o tekućoj sezoni, o izazovima sa kojima se suočavaju u radu i planovima za budućnost.

Jovan Redžić je dres mitrovičkog kluba nosio devet godina. Trener prvotimaca Trepče je poslednje četiri godine. Ovo je njegov prvi trenerski posao.

Kaže da za njega lično predstavlja veliki izazov, ali i zadovoljstvo to što je šef stručnog štaba Trepče. Kao problem u radu navodi Kovid-19 i nemogućnost dolaska drugih ekipa na Kosovo i Metohiju, pa mitrovički tim mečeve u kojima je domaćin igra u Raški, umesto u Kosovskoj Mitrovici.

“Kao što je svima poznato, korona virus već dve godine svašta radi ne samo nama već celom svetu. Problem su i administrativni prelazi, to je nerešiva enigma za sve nas. Bukvalno kao gosti igramo na svakom meču, ali ova ekipa je spremna i na to”, objašnjava Redžić.

Za selekciju mlađih kategorija u klubu zadužen je koordinator Bratislav Džogović. Redžić brine o prvom timu, koji čini 17 igrača, a za koje kaže da se konstantno dokazuju na terenu.

Jedan od prvotimaca, Milan Zdravković, kaže da tim ima sve neophodne uslove za rad.

“Treniramo u novoj Hali sportova u Mitrovici. Uslovi za rad u toj hali su odlični, stvarno nemamo primedbi. Ranije smo trenirali u fiskulturnoj sali OŠ ‘Branko Radičević’. Treninge imamo svakog radnog dana”, dodaje on.

KK Trepča je prošle sezone stigao do plejofa i bio eliminisan u toj fazi takmičenja. U dosadašnjem delu sezone, Trepča je jedini tim bez poraza u ligi. Uprava, stručni štab i igrači žele da pokažu svima da imaju kvalitet da budu prvaci.

“Imamo sto procentni učinak do sada. Ipak, to nam ne daje za pravo da se opustimo, svaku utakmicu dočekujemo spremno, idemo jako, tako da se nadam da ćemo zabeležiti svih 12 pobeda u prvom delu takmičenja. Nadam se da je ovo ta sezona, kada ćemo zablistati”, poručuje trener Redžić.

Klub finansijski pomaže Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica. Međutim, trener kaže da to nije dovoljno i apeluje na ljude dobre volje da im pomognu.

“Prošle godine, momci su od sponzora dobili trenerke i jakne. Nadam se da će nam i ove godine neka firma ili individua pomoći. Ovo je mlad tim, pa eto prilike da se pomogne našoj omladini, našim momcima.”

Nemogućnost da mitrovički košarkaši utakmice igraju u svom gradu i potreba da svakog vikenda putuju u centralnu Srbiju, predstavlja opterećenje za budžet kluba.

Ipak, šef struke najavljuje da bi uskoro prvotimci mogli da dobiju neku vrstu stipendije od strane kluba.

“Razgovarao sam sa upravom, nadam se da će od sledeće godine biti neka vrsta stipendije za igrače, jer oni to stvarno zaslužuju”, dodaje Redžić.

Na kraju razgovora, trener Redžić poručuje da ima jasan cilj kada su u pitanju ova sezona i njegov tim.

“Naš cilj je prvo mesto u ligi, samo da mi igrači budu zdravi i spremni.”

Izvor i foto: Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još