• Početna>
  • Vesti>

Poslanica Samoopredeljenja: Ne prihvatamo nikakva uslovljavanja u vezi sa ZSO

Predstavnici vladajućeg pokreta Samoopredeljenje saopštili su da su protiv bilo kakvog uslovljavanja i povezivanja formiranja Zajednice srpskih opština sa ukidanjem vizne liberalizacije za žitelje Kosova i Metohije.

Poslanica Samoopredeljenja Arbreša Krieziju-Hiseni izjavila je da uslovljavanja ima od strane EU i Beograda i da neće doneti napredak u dijalogu.

“Ako smo ispunili uslove za liberalizaciju viznog režima, zašto bi nas uslovljavali nekim drugim pitanjem kao što je ZSO, posebno zato što je reč o monoetničkom udruženju, koje je štetno, opasno i koje u velikoj meri pomaže defunkcionalizaciji naše države. Stoga ne možemo da prihvatimo ovo ili bilo koje drugo uslovljavanje u vezi sa pitanjem za koje smo ispunili sve uslove”, rekla je ona medijima na albanskom.

Dodala je da predstavnici vladajuće stranke neće žuriti sa dijalogom, jer smatraju da predsednik Aleksandar Vučić pokušava da unapredi svoju agendu pred parlamentarne izbore u Srbiji.

Objašnjava da je vlada spremna da napravi zajedničku agendu sa političkim spektrom o dijalogu, ali ne žureći da bi se prilagodila interesima Beograda.

“Pokazujemo da želimo da budemo tretirani jednako, pokazujemo da smo spremni i da nismo ta slaba strana prošlosti u dijalogu, koja je bila spremna da potpisuje beskrajne sporazume od kojih je Srbija imala koristi, ali ne i Kosovo”, dodala je poslanica Samoopredeljenja Arbreša Krieziju-Hiseni.

Izvor: RTS

Foto: 06press.com

Comments

Pročitaj još