• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Jasno da Priština ne želi da razgorava sa nama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da zvanično može reći da Priština ne želi uopšte da razgovara sa Beogradom.

Vučić je, odgovarajući na pitanje o predstojećem dijalogu Beograda i Prištine, ukazao na komentar portparola EU Petera Stana, kada kažu da kod strana ne postoji dovoljna zainteresovanost i vera u dijalog, i istakao da se mora reći građanima da Srbija želi dijalog, i da je potpuno jasno da ga Priština ne želi.

„Mi spremni da potpišemo sporazum o nestalim osobama. Želimo rezultate. Ali zvanično mogu da kažem da Priština ne želi uopšte da razgovara sa nama“, istakao je on.

Što se novih provokacija tiče, kaže da još nije upoznat sa situacijom na severu KiM, ali da nikada nije imao sumnje da će raditi na pokušaju da nas izazovu na svaki način.

„Verujem u smirenost i trpeljivost našeg naroda ali sam i siguran da neće pokušavati, bar ne u ovom trenutku, da idu u ozbiljnije akcije protiv našeg naroda“, dodao je on.

Ukazao je da je Priština do sada pogazila sve sporazume i dogovore sa predstavnicima međunarodne zajednice da se posete dopuštaju u skladu sa Briselskim sporazumom, i to ne samo zato što to pravila nalažu, već zato što su civilizovane norme, Priština ih ne dopušta.

„Ne znam ko iz Prištine nije ulazio u centralnu Srbiju. Oni obećaju i ne puste Petra Petkovića da uđe na teritoriju koju kontroliše Priština samo da bi pokazali kako su silni i svemoćni, kako im je sve dozvoljeno“, naglasio je Vučić.

Sami smo napravili od Fon Kramon političku zvezdu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da smo sami napravili političku zvezdu od Viole fon Kramon, koja najgorim rečnikom govori protiv naše zemlje.

Vučić je to rekao, zamoljen da prokomentariše konstatacije Fon Kramon, posle razgvora sa vladikom dizeldorfskim i cele Nemačke Grigorijem, da SPC ne postoji, već da je reč o autonomnim eparhijama.

„Mi smo napravili od Fon Kramom veliku političku zvezdu i ona se ničim drugim ne bavi osim olajavanjem Srbije na svakom mestu, najgorim rečnikom govori protiv naše zemlje i interesa naše zemlje. Šta god je rekla sve je protiv Srbije. Od toga da moramo biti osuđeni za genocid, da Kosovo mora da bude nezavisno, pa do toga da Srbi moraju da odgovaraju za sve što su učinili“, objasnio je on.

Vučić je pozvao da, u vezi izjave da SPC ne postoji, već samo eparhije, svi sami zaključe kako je došla do tog zaključka.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još