KP: Više incidenata u većinski srpskim sredinama

U izveštaju za protekla 24 sata kosovska policija je registrovala više incidenata u većinski srpskim sredinama.

U Lapljem Selu je povređen građevinski radnik, u Štrpcu su pronađena eksplozivna sredstva, a u Zubinom Potoku se dogodila saobraćajna nezgoda.

U Lapljem Selu, kod Gračanice, radnik u građevinskoj firmi je pao i zadobio telesne povrede, usled čega mu je ukazana hitna lekarska pomoć, Kao osumnjičenog, policija je okarakterisala vlasnika kompanije, stoji u iyveštaju policije.

U Štrpcu je juče uhapšena jedna osoba zbog neovlašćenog posedovanja oružja. Kako se navodi u saopštenju, ova osoba je uhapšena nakon što je tokom pretresa štale u vlasništvu neke druge osobe, pronađena torba u kojoj su bila eksploziva sredstva.

Pronađene su dve ručne bombe, tromblon, 28 metaka, oprema za čišćenje oružja, jedna maska i vojna torba, što je preuzeto od strane jedinice KBS-a za deminiranje.Osumnjičeni je saslušan a potom i priveden.

Saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva vozila, registrovana je juče na području Zubinog Potoka. Povređena su četvorica muškaraca, koji su odmah hospitalizovani.

Odeljenje granične policije registrovalo je dva slučaja u prehodna 24 sata, jedan u Koretinu, nedaleko od prelaza Končulj, na teritoriji opštine Kosovska Kamenica, a drugi u Leposaviću.

Jedna osoba privedena je u selu Koretin, nakon što je u vozilu pronađeno 800 kilograma paprike za koju se sumnja da je došla na Kosovo iz centralne Srbije. I vozilo i roba su preusmereni na carinski terminal, dok je osumnjičeni pušten.

U Leposaviću su policijski službenici, tokom patroliranja, naišli na osumnjičenog muškarca, koji je svojim automobilom ilegalno ušao na teritoriju Kosova iz centralne Srbije.

Slučaj je otvoren i klasifikovan kao „neovlašćeni prelazak granice“, stoji dalje u saopštenju kosovske policije.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još