• Početna>
  • Vesti>

Odbornici SO Severna Mitrovica o opštinskim finansijama

Sve direkcije Opštine Severne Mitrovice u prvih šest meseci 2021. su uspele da ispoštuju dinamički plan realizacije bez obzira na otežano funkcionisanje zbog pandemije virusa COVID-19, saopšteno je na 38. redovnoj sednici SO Severna Mitrovica, održanoj juče u Mitrovačkom dvoru.

Na sednici je predstavljen i šestomesečni izveštaj o radu gradonačelnika kao i šestomesečni finansijski izveštaj o radu Opštine.

Kada je u pitanju realizacija budžeta i finansijski izveštaj koji predstavlja troškove Opštine Severne Mitrovice za prvih šest meseci podaci su sledeći:

U kategoriji plata je  utrošeno 1,386,769.45€.

Na robu i usluge je utrošeno 101,515.05€ među kojima je i zamena vodovodne cevu u ul. Lole Ribara i Kralja Petra I, zamena tartan ploča na dečijem igralištu u Kralja Petra I, nabavka i isporuka materijala za sanaciju podrumskih instalacija ulaza Beriljskih zgrada, nabavka posteljine i higijenskih sredstava za Predškolsku ustanovu Danica Jaramaz.

Opštinski rashodi su bili 14,336.78€ koji su utrošeni za plaćane Vode, tj duga prema Vodovodu.

Na Subvencije i transfere je utrošeno 42,250.00€, od kojih je bilo 37 slučajeva podrške za lečenje, jedan slučaj podrške za školovanje, 15 slučajeva novčane pomoći za poplavljene i socijalne slučajeve kao i jedan slučaj finansijske podrške NVO.

Kapitalne Investicije su 33,136.30€ koji su utrošene za finansiranje rekonstrukcije fasade zgrade u ulici Knjaza Miloša broj 32.

Opština Severna Mitrovica je takođe prijavila i prihode od 38,030.38€ od kojih su iz Administracije 13,981.00€ i Urbanizma 9,277.38

Na ovoj sednici bilo je reči i o izradi Izveštaja strateške procene uticaja razvojnog plana opštine na životnu sredinu. raspravljalo se i o predlogu Plana o učešću građana Severne Mitrovice u radu lokalne samouprave.

Na 38. sednici kojoj je prisustvovalo 14 odbornika, zakletvu za stupanje na mesto odbornika u SO Severna Mitrovica položila je Habiba Buševac.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Opština Severna Mitrovica

Comments

Pročitaj još