• Početna>
  • Vesti>

Nastavlja se vakcinacija žitelja srpskih sredina sa KiM u Domu zdravlja Kuršumlija

U kuršumlijskom Domu zdravlja nastavlja se vakcinacija žitelja srpskih sredina sa Kosova i Metohije, a do sada je u ovoj ustanovi, prema rečima dr Uranije Petrović, direktorke Doma zdravlja, vakcinisano blizu 15.000 građana naše južne pokrajine, prenose Novosti.

“U našu ustanovu na vakcinaciju dolaze žitelji centralnog Kosmeta i metohijskih sredina. Dolaze organizovanim prevozom i u saradnji sa koordinatorima njihovih zdravstvenih ustanova, vakcinacija teče po planu i odvija se bez zadržavanja i čekanja”, ističe dr Petrović, napominjući da se istovremeno odvija i vakcinacija lokalnog stanovništva.

Inače, zbog zabrane kosovskih vlasti da se u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji dopreme vakcine, žitelji srpskih sredina sa KiM odlaze organizovanim prevozom na vakcinaciju na tri punkta u cetralnoj Srbiji – u Raški, Kuršumliji i Bujanovcu.

Prema rečima dr Zlatana Eleka, direktora Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, do sada je iz srpskih sredina na KiM vakcinisano više od 26.000 građana, dok je poslednjih dana povećano interesovanje za vakcinaciju.

Izvor: Novosti

Comments

Pročitaj još