• Početna>
  • Vesti>

Gujon: U Visokim Dečanima sam se uvek osećao posebno i uzvišeno

Francuski humanitarac Arno Gujon kaže da se svojevremeno krstio u Visokim Dečanima na Kosovu, jer se u tom manastiru uvek osećao posebno i uzvišeno.

On je na Tviteru postavio objavu povodom godišnjice krštenja u manastiru Visoki Dečani. 

“Na današnji dan pre tačno šest godina primio sam pravoslavlje u manastiru Visoki Dečani zajedno sa svojom ćerkom Milenom. Pošto sam se u Visokim Dečanima, među monasima, freskama i ikonama, uvek osećao posebno, uzvišeno, želeo sam da se krštenje obavi baš u ovom manastiru i da tom prilikom i ja primim pravoslavlje”, naveo je Gujon. 

Gujon, direktor francuske nevladine organizacije “Solidarnost za Kosovo” i vršilac dužnosti direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, organa uprave u sastavu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, podsetio je da se u tom manastiru, dan nakon krštenja, venčao sa svojom suprugom. 

“Da slika bude kompletna, Ivana i ja smo se crkveno venčali u ovom velelepnom manastiru dan posle krštenja. Tako je naša porodica dobila duhovnu dimenziju i još se više zbližila sa Visokim Dečanima i srpskim narodom”, poručio je Gujon koji je uz objavu postavio fotografije sa krštenja.

Izvor/Tviter/Kosovo Online

Comments

Pročitaj još