• Početna>
  • Vesti>

NADA: Podrška protestu sudija zbog presude Todosijeviću

Koalicija NADA, koju čini POKS, DS S i 23 udruženja građana, danas je dala punu podršku protestu srpskih sudija na Kosovu i Metohiji, organizovanom zbog sramne presude predsedniku opštine Zvečan i poslaniku Srpske liste Ivanu Todosijeviću, osuđenom na dve godine zatvora, samo zbog toga što je rekao istinu o Račku.

“Dok se ubice srpske dece u Goraždevcu i širom Kosova i Metohije još slobodno šetaju, secesionističke institucije uvode verbalni delikt i na drakonske zatvorske kazne osuđuju srpske političare”, rekao je predsednik DS S Miloš Jovanović.

“Ovo je samo još jedan pokazatelj da na secesionističkom Kosovu nema mesta i neće biti mesta za Srbe. Srbija i ceo srpski narod moraju složno i energično odgovoriti na ovu provokaciju”, poručio je Jovanović u saopštenju.

Predsednik POKS Žika Gojković podseća da je i portparol Evropske komisije Petar Stano potvrdio da je presuda Todosijeviću kršenje čak i, kako kaže, antisrpskog Briselskog sporazuma.

“Tražimo da se poštuje dogovor da veća Apelacionog suda u opštinama sa srpskom većinom čine Srbi, jer bi time sprečili da se presude donose pod političkim pritiskom Albanaca”, naveo je Gojković.

Izvor: TANJUG

Comments

Pročitaj još