• Početna>
  • Vesti>

Gašić: Hvala Petkoviću što mi je obezbedio insulin i lekove, od sada ću ih nositi stalno sa sobom

Insulin i lekove koje sam danas, nakon samo nekoliko dana od obijanja stana i krađe, dobila od naše države Srbije i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića mnogo mi znače, poručila je u razgovoru za Kosovo onlajn jedina srpska povratnica u Đakovicu Dragica Gašić.

Ona je istakla da joj je insulin stigao u poslednjem trenutku, jer je doza koju je imala kod sebe kada je otišla na kratko iz stana, koji je tada obijen, sinoć potrošena.

“Kao dugogodišnji dijabetičar koji četiri puta dnevno uzima insulin ne smem da ostanem bez njega, a ovaj koji ja primam se veoma teško nalazi, pogotovu na Kosovu, zato još jednom veliko hvala gospodinu Petkoviću i svima onima koji su pomogli da ga dobijem”, rekla je Gašić.

Ona je istakla da je zahvaljujući svom prijatelju Vuksanu Gojkoviću, koji joj pomaže od prvog dana povratka u Đakovicu, uspela da zameni polomljena vrata, koja su potpuno oštećena prilikom poslednje provale, ali i dodala da ni ova, koja sada ima, nisu dugoročno rešenje.

“Uspeli smo da postavimo vrata koja mogu da zaključam, jer iako znam da ponovo mogu da mi provale u stan, ja moram da izađem povremeno odavde. Ono što sigurno znam je da ću od sada sa sobom uvek nostiti insulin i lekove, jer sve ostalo što mi ukradu mogu da kupim. Bez insulina ne smem da ostanem, a njega ne mogu ni da kupim, jer osim što je mnogo skup, ovde ga i nema”, govori Gašić.

Da je provala u stan Dragice Gašić više vid zaplašivanja nego potreba za ostvarivanjem koristi govori i podatak da je deo njenih stvari i garderobe danas pronađen u neposrednoj blizini njenog stana.

“Danas su me zvali iz policijske stanice gde su mi rekli da mi je pronađena putna torba. Kada sam stigla tamo videla sam da se u njoj nalaze neke tegle koje nisu moje i rekla sam im da mi vrate samo torbu. Po povratku kući opet su me pozvali da izađem iz stana i da im kažem da li su stvari koje je komšinica našla na tremu kod svog stana zapravo moje. Izašla sam i videla deo svoje garderobe koji mi je ukraden i plinsku bocu”, navodi Gašić.

Prema njenim rečima, uskoro bi u njen dom trebalo da stigne i nameštaj koji je obezbeđen sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Kosovo Onlajn

Comments

Pročitaj još