Arlov razgovarao sa predsednikom opštine Budva

Predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov danas se sastao u Budvi sa predsednikom opštine Markom Carevićem.

Sastanak je održan u kabinetu predsednika opštine Budva.

“Upoznao sam predsednika Carevića sa višegodišnjim velikim projektima našeg Odbora i pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji. Posebno ga je oduševio projekat “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske” kojim je u proteklih 9 godina boravilo oko 5 000 srpske dece sa Kosmeta u Republici Srpskoj, a posebno izgradnja Dnevnog centra “Podrži me-9.januar” u Kosovskoj Mitrovici za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji koji planiramo uskoro završiti”, rekao je Arlov.

Ovaj prvi sastanak je veoma važan za postojanje i pomoć našem narodu na Kosovu i Metohiji, složili su se Arlov i Carević.

Predsednik Opšine Budva Marko Carević rekao je da su to veliki projekti sa kojima se preko medija upoznao i ranije i da će Budva učestvovati po mogućnostima u njima jer su veoma značajni za naš narod na Kosovu i Metohiji.

“Posebno sam impresioniran velikim brojem srpske dece sa Kosmeta koja su zahvaljujući gospodinu Arlovu i Odboru boravila u Republici Srpskoj. A posebno što grade centar za ovu kategoriju dece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji. Izuzetno mi je drago da sam upoznao gospodina Arlova i njegova humana dela i pozdravljam humanost Republike Srpske”, rekao je Carević.

Sastanku u Budvi prisustvovao je Zdravko Nišavić predsednik udruženja Miholjski Zbor iz Tivta.

Arlov je Careviću uručio poklon Odbora, knjigu “Humano srce Srpske”, statuu Cara Dušana izrađenog na Kosovu i Metohiji i šal Republike Srpske, Zdravku Nišaviću knjigu i statuu blaźenopočivšeg Patrijarha Pavla izrađenu u Leposaviću, kao i Dečansko vino sa Kosova i Metohije.

Arlov se zahvalio na srdačnom prijemu. “Verujemo da ćemo nastaviti saradnju uopšte po pitanju srpskog naroda u celini”, rekao je Arlov.

Izvor: Srna

Comments

Pročitaj još