• Početna>
  • Vesti>

Petković sa vladikom Teodosijem: Nastavićemo da pomažemo SPC, stožer opstanka Srba na KiM

Episkop raško–prizrenski i kosovsko-metohijski vladika Teodosije dočekao je danas, na ekonomiji manastira Gračanica, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića i naglasio da mu je velika čast što ima priliku da pokaže ono što je urađeno u prethodne dve godine, od kada je ova ekonomija pokrenuta.

Vladika Teodosije je rekao da na ovom prostoru, koji je znatno veći od onog koji je bio uz sam manastir, imaju mnogo više mogućnosti za razvoj, za držanje farmi, skladištenje useva i distribuciju hrane za Bogosloviju, ali i narodnim kuhinjama.

“Želimo da budemo samoodrživi, da ono što nam je Bog dao, a to je zemlja, iskoristimo i da dođemo i do finalnih proizvoda i da imamo koristi od svega što radimo. Kancelarija za Kosovo i Metohiju nam je prva pomogla, pre dve godine su nam napravili kuću i objekte koji su nam potrebni za ekonomiju. Pored njih, tu je i organizacija ’Solidarnost za Kosovo’ našeg osvedočenog prijatelja i brata Arno Gujona, naših prijatelja iz Amerike, organizacija ’Srbi za Srbe’, ’Delije’, ’Svi za Kosmet’, ali i norveška vlada”, rekao je vladika Teodosije.

On je naglasio da osim duhovne brige, stvaranjem ovakvih ekonomija, brinu za svoj narod i na ovaj način, jer čovek nije samo duša, već i telo.

“Sve ono što imamo podelićemo sa našim narodom, jer ima onih kojima su potrebni hrana, pomoć i posao da se zadrže na ovim prostorima. Nedaleko odavde je naselje Novi Badovac i mnogi iz ovog mesta su zaposleni na ovoj ekonomiji. Ovo je početak i nastojaćemo da i dalje radimo uz pomoć naše države, naših prijatelja iz zemlje i inostranstva, a sve to u slavu Božiju i na korist našeg naroda”, rekao je vladika Teodosije.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da mu je zadovoljstvo što može se uveri koliko je Kancelarija za KiM učestvovala u jednom velikom zajedničkom poduhvatu izgradnje ovog poljoprivrednog dobra koji treba da predstavlja i jedan zatvoren sistem samoodrživosti.

Izvor :Kosovo Online

Comments

Pročitaj još