• Početna>
  • Vesti>

Goran Rakić danas zajedno sa Petrom Petkovićem u poseti Gojbulji i Banjskoj

Predsenik Srpske liste i ministar za zajednice i povratak, Goran Rakić posetio je danas zajedno sa direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem Banjsku i Gojbulju. Prilikom posete ovim mestima predsednik SL i ministar Rakić je poručio meštanima ovih sela u opštini Vučitrn da će pomoć ministarstva koje vodi i dalje biti neizostavna.

“Ja kao Ministar za zajednice i povratak trudim se da svakodnevno budem na terenu sa svojim timom i konkretno pomažem ugroženim porodicama kojima je pomoć najpotrebnija. To je pravi i jedini način da sačuvamo naš narod na ovim prostorima i da tako pokažemo da oni nisu sami kao i da svi mi danas ovde prisutni brinemo o njima.

Moram da naglasim da sam vrlo zabrinut zbog učestalih napada na srpsku imovinu, srpski narod i našu crkvu. Svakoga dana koristim priliku da pričam o tome sa svim međunarodnim partnerima, predstvanicima KFOR-a, EULEX-a, takođe apelujem da konkretnim aktivnostima obezbedimo miran život svim građanima. Svakodnevni incidenti samo pokazuju da Srbi nisu dobrodošli da se vrate, a na one koji već žive ovde vrši se stalan pritisak kako bi se iselili. Tako ne možemo graditi mir i suživot”, rekao je Rakić.

Izvor RKM

Comments

Pročitaj još